UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Zelný salát s okurkou a ředkvičky
Zeleninové saláty

date 20.03.2016 user abraksa
Zelný salát s okurkou a ředkvičky

servingsPočet porcí: 5

preparation timeDoba přípravy: 15 min.

ingredientsIngredience:

Špičaté zelí - 1/2 ks                                           Jarní cibulka - 1 ks

Okurka - 1 ks                                                Kopr - 20g

Ředkvičky velké - 5-6 ks                                  Ocet, olej, sůl - dle chutí

 

contentPostup přípravy:

Zelí jemně nakrajíme na nudličky, osolíme a promačkáme rukami. Dle chuti přidáme ocet a dobře promícháme. Kdo má rád sladko-kyselé zelí, může přidat i cukr. Dalé dodáme nasekaný kopr, nakrájené ředkvičky, jarní cibulku a okurku. Přidáme olej, ještě trochu osolíme  a vše dobře promícháme.

notePoznámka:

Místo špičatého zelí lze použit mladé zelí.