UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Zeleninová mísa s kuřecím masem
Zeleninové saláty

date 31.03.2013 user abraksa
Zeleninová mísa s kuřecím masem

servingsPočet porcí: 4

preparation timeDoba přípravy: 1 hod.

ingredientsIngredience:

Kuře – 1,5 kg
Cibule – 1 ks
Pórek mladý – 125 g
Česnek – 1 stroužek
Paprika malá – 1 ks
Bobkový list – 1 ks
Okurka salátová – 125 g
Pepř vcelku – 1 lžíce
Čínské zelí – 100 g
Petrželka – 1 svazek
Želatina – 3 listy
Tymián – 1 stonek 
Vývar kuřecí – 1/4 l
Sůl – podle chuti
Majonéza – 150 g
Celerová nať – 2 stonky
Hrášek – 300 g
Chřest oloupaný – 300 g
Mrkev – 300 g

contentPostup přípravy:

Kuře zalijeme vodou, uvedeme do varu, pěnu sebereme. Přidáme oloupanou cibuli, koření a byliny, osolíme. Maso necháme vychladnout ve vývaru.

Z masa stáhneme kůži a vykostíme je. Vývar zahřejeme, přecedíme, okořeníme. Očištěný chřest, mrkev a hrášek v něm postupně uvaříme.

Zbylou zeleninu očistíme a nakrájíme nebo nakrouháme. Každý druh smícháme se 2 lžícemi vývaru.

Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme a rozpustíme v troše vývaru. Přidáme kari a zbylý vývar, zchladíme, občas zamícháme. Když hmota začne tuhnout, vmícháme ji do majonézy.

Maso a zeleninu upravíme na míse. Omáčku podáme zvlášť.

Jako příloha jsou vhodné brambory ve slupce, bílé víno.