UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Zázvorová omáčka
Omáčky

date 01.04.2013 user abraksa
Zázvorová omáčka

servingsPočet porcí: 1

preparation timeDoba přípravy: 25 min.

ingredientsIngredience:

Olej -1 lžíce
Cibule – 1 ks
Česnek nakrájený – 1 stroužek
Zázvor – 1 a 1/2 lžičky
Švestky bez kostek – 300 g
Víno červené – 170 ml
Cukr – 1 lžíce
Koňak – 1 lžíce

contentPostup přípravy:

Švestky nakrájíme na drobné kousky. Do rozehřátého oleje přidáme nasekané na jemno zázvor, cibuli a česnek. Restujeme 5-7 minut. Vložíme švestky a při stálém míchání smažíme 1-2 minuty. Ztišíme oheň, přilijeme víno, dodáme cukr, provaříme do úplného rozpuštění cukru a pak omáčku vaříme na mírném ohni 10-15 minut dokud švestky nezměknou. Omáčku sundáme z plotny a necháme ji trochu ochladit. Poté vložíme do mixeru a rozmixujeme. Do rozmixované omáčky přilijeme koňak a ještě jednou provaříme.