UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Zapečené brambory s ementálem
Zeleninové pokrmy

date 31.03.2013 user abraksa
Zapečené brambory s ementálem

servingsPočet porcí: 4

preparation timeDoba přípravy: 30 min.

ingredientsIngredience:

Vařené brambory – 1 kg
Sůl – 1 lžička
Pepř – 1/2 lžičky
Ementál nastrouhaný – 150 g
Petržel nasekaná – 2 lžíce
Máslo – 100 g

contentPostup přípravy:

Brambory odrhnuté pod vodou vařte v páře 20 minut. Nechte vychladnout.

Studené brambory nakrájejte nebo nakrouhejte na tenčí plátky. Osolte, opepřete a promíchejte.

Máslo rozdělte do 2 pánví, brambory opékejte 15 minut, občas obracejte. Vmíchejte 100 g sýru, zformujte do placek a ty po obou stranách opečte do zlatova.

Opečené brambory posypte zbylým sýrem. Jakmile se roztaví, posypte petrželkou a podávejte.

tipNáš tip:

Brambory uvařte jen do poloměkka, aby se při krájení nedrolily. Když je dobře odrhnete kartáčkem, nemusíte je loupat.

Dobrou chuť!