UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Vepřová krkovice po moskevsky
Ruská

date 31.03.2013 user abraksa
Vepřová krkovice po moskevsky

servingsPočet porcí: 6

preparation timeDoba přípravy: 1,5 hod.

ingredientsIngredience:

Vepřová krkovice bez kostí – 2 kg
Velká rajčata – 4 ks
Sýr tvrdý – 400 g
Cibule velká – 2 ks
Žampiony – 500 g
Kopr – 1 svazek
Sůl, pepř – podle chuti
Koření na maso

contentPostup přípravy:

Rajčata nakrájíme na plátky, žampiony, cibuli a kopr jemně nasekáme, sýr nastrouháme a rozdělíme na dvě půlky.

V rozehřáté pánve usmažíme cibulku do zlata, přidáme žampiony a dál smažíme do odpaření tekutiny z hub.

Krkovici nakrájíme na steaky, osolíme, opepříme a posypeme kořením. Maso uložíme na vymazaný olejem plech. Na maso dáme vrstvu rajčat, dále půlku sýra, kopr, osmažené žampiony a vše posypeme zbývajícím sýrem.

Pečeme 50 až 60 minut v předehřáté troubě při 200°C.

 

Dobrou chuť!