UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Uzené v aspiku
Uzenina

date 31.03.2013 user abraksa
Uzené v aspiku

servingsPočet porcí: 8

preparation timeDoba přípravy: 45 min.

ingredientsIngredience:

Uzená pečínka – 1,2 kg
Polevková zelenina – 1 svazek
Mrkev – 1 ks
Cibule – 1 ks
Bobkový list – 1 ks
Pepř v celku – 1 lžička
Želatina – 16 listů
Bílé víno – 1/8 l
Vejce uvařená na tvrdo – 2 ks
Sladkokyselá okurka – 2 ks

contentPostup přípravy:

Uzené zalijeme studenou vodou, přivedeme do varu v úzkém hrnci a sebereme pěnu. Vaříme přikryté těsně pod bodem varu.

Zeleninu a cibuli očistíme a po odstranění pěny přidáme k masu spolu s bobkovým listem a pepřem. Vše i s vývarem dobře vychladíme, vyjmeme z vývaru.

Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Vývar ohřejeme, případně přefiltrujeme a svaříme s vínem na 1 litr. Rozpustíme v něm želatinu a dochutíme. Dáme chladit.

Vejce, okurky, mrkev a maso nakrájíme na plátky a pěkně upravíme. Přelijeme vychlazeným tuhnoucím aspikem pomocí lžíce.

Jako příloha jsou vhodné opékané křupavé brambůrky nebo brambory pečené vcelku. Čerstvý salát, vychlazené pivo.