UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Uherský salát
Maďarská

date 31.03.2013 user abraksa
Uherský salát

servingsPočet porcí: 2

preparation timeDoba přípravy: 30 min.

ingredientsIngredience:

Čabajská klobása – 200 g       
Paprika (různé barvy) –  3 ks
Rajčata větší – 4 ks 
Česnek – 2 stroužky
Pažitka a petržel kudrnka – 30 g
Nakládané kukuřičky – 100 g

Zálivka:

Slunečnicový olej – 3 lžíce
Ocet bílý vinný – 4 lžíce
Cukr – 1 lžička
Sůl – podle chuti
Pepř – dle chuti

contentPostup přípravy:

Čabajku nakrájíme na kolečka. Papriku omyjeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na nudličky. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na osminky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Příprava zálivky:

Smísíme olej s octem a cukrem, osolíme a opepříme. Zeleninu přelijeme touto směsi a dáme do chladničky na 15 minut. Před podáním posypeme nakrájenou pažitkou a petrželkou. Salát podáváme s bílým pečivem.

tipNáš tip:

Místo čabajky můžete použit uherský salám. Kdo má rád ostrá jídla k salátu může přidat feferonky a do zálivky česnek.