UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Tvarohový pohár
Zmrzliny, poháry

date 31.03.2013 user abraksa
Tvarohový pohár

servingsPočet porcí: 4

preparation timeDoba přípravy: 1,5 hod.

ingredientsIngredience:

Čokoláda jemně nastrouhaná – 80 g
Želatina – 9 listů
Tvaroh 40% – 500 g
Mléko – 1/4 L
Sůl – špetka
Šťáva rybízová – 4 lžíce
Citronová šťáva – 3 lžíce
Moučkový cukr – 50 g
Lískové oříšky – 1 lžíce

contentPostup přípravy:

Želatinu dáme do studené vody nabobtnat. Tvaroh, mléko a sůl vyšleháme do lehkého krému. Ze želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a rozpustíme ji ve 4 lžicích vařící vody. Přidáme tvarohový krém a dobře rozmíchejte. Krém rozdělíme na 3 části.

První část krému ochutíme šťávou z černého rybízu, osladíme a rozdělíme do pohárů. Druhou část ochutíme citronovou šťávou, osladíme a přilijme do pohárů. Třetí část krému smícháme s čokoládou, strouhanými oříšky a cukrem a utvoříme třetí vrstvu. Dáme vychladit.

Pohár před podáváním ozdobíme šlehačkou, třešněmi a čokoládovými hoblinami.

Podáváme s jemným piškotovým pečivem nebo křupavými sušenkami.