UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Tvarohová dvoubarevná buchta
Koláče a buchty

date 31.03.2013 user abraksa
Tvarohová dvoubarevná buchta

servingsPočet porcí: 10

preparation timeDoba přípravy: 1hod.20 min

ingredientsIngredience:

Tmavé těsto:

Mléko – 1 hrnek
Olej – 3/4 hrnku
Vejce – 2 ks
Cukr – 1 hrnek
Prášek do pečiva – 1 sáček    
Hladká mouka – 2 hrnky
Moučkový cukr – 1 hrnek    
Kakao – 2 lžíce

Tvarohové těsto:

Tvaroh – 2 kostky
Vanilkový cukr – 1 sáček
Vanilkový pudink – 1 sáček
Moučkový cukr – 1 hrnek
Vejce – 2 ks
Mléko – 1 hrnek

contentPostup přípravy:

Podle surovin uděláme 2 těsta.

Do vymazaného nebo pečicím papírem vyloženého plechu nalijeme přes polovinu kakaového těsta, důkladně jej rozetřeme do všech koutů a na něj navrstvíme tvarohové těsto.

Vůbec nevadí, když se vám těsta trochu smíchají dohromady. Lehce rozetřeme, ať je tvaroh v každém kousku.

Navrch nalijeme zbytek kakaového těsta a opět rozetřeme po celé ploše.

Pečeme na 150 – 180 °C cca. 1 hodinu v předehřáté troubě. Samozřejmostí je pravidelná kontrola dřevěnou špejlí. Tvarohové těsto vám bude sice špinit až do konce, ale jeho hotovost jasně naznačí hnědnutí vykukujících tvarohových ploch.

Dobrou chuť!