UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Špagety s fazolkami po italsku
Zeleninové pokrmy

date 31.03.2013 user abraksa
Špagety s fazolkami po italsku

servingsPočet porcí: 4

preparation timeDoba přípravy: 50 min.

ingredientsIngredience:

Bazalka – 100 g
Česnek – 2 stroužky
Olivový olej – 150 ml
Parmazán – 50 g
Piniové oříšky – 15 g
Salátové brambory – 350 g
Šlehačka - 3 lžíce
Sůl – podle chuti
Mladé fazolové lusky – 200 g
Celozrnné špagety – 400 g
Pepř černý – podle chuti

contentPostup přípravy:

Pesto – je italská omáčka, která má podobnou konzistenci jako pasta. K přípravě potřebujete čerstvou bazalku.

Pesto připravíme v mixéru z bylinek, oloupaného česneku, oleje, piniových oříšků, sýru a šlehačky. Osolíme.

Brambory oloupáme a nakrájíme na hranolky. Uvedeme do varu 3 l vody se 3 lžícemi soli a 1 lžičkou oleje. Brambory a těstoviny uvaříme.

Fazolové lusky očistíme, vložíme do bublající slané vody, vaříme přibližně 8 minut tak, aby byly ještě trochu tuhé, scedíme.

Pesto smícháme s trochou nudlové vody, aby bylo řidší. Těstoviny a brambory slijeme, krátce smícháme s fazolovými lusky a pestem, posypeme pepřem. Podáváme čerstvé.

Podáváme s lehkým červeným vínem nebo minerálkou, smíchanou s rybízovou šťávou.