UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Smetanová kedlubnová polévka
Teplé polévky

date 31.03.2013 user abraksa
Smetanová kedlubnová polévka

servingsPočet porcí: 4

preparation timeDoba přípravy: 40 min.

ingredientsIngredience:

Kedlubna větší – 1 ks
Cibule – 1 ks
Brambory – 3-4 ks
Olej – 3 lžíce
Smetana sladká – 2 dl
Mletá paprika – 1/2 lžičky
Zeleninový bujón – 1 kostka
Vejce – 2 ks
Hladká mouka
Sůl – podle chuti
Mleté černé koření – podle chuti

contentPostup přípravy:

Na oleji zpěníme očištěnou a posekanou cibuli, přidáme koření, papriku a polovinu očištěné a nastrouhané kedlubny. Trochu posolíme, ochutíme kostkou bujonu a dusíme do poloměkka.

Během dušení podlíváme vodou. Přidáme očištěné brambory pokrájené na kostky.

Kým se polévka vaří, uděláme si kedlubnové halušky. Do druhé poloviny postrouhané kedlubny přidáme mouku – tolik aby těsto nebylo moc tuhé. Dále 2 vejce, sůl, černé mleté koření a vymícháme.

Když jsou brambory napůl uvařené, do vřící polévky začneme z těsta házet co nejmenší halušky. Vaříme při mírné teplotě. Nakonec rozmícháme smetanu s 2 lžícemi mouky, vlijeme do polévky a povaříme.

Polévku můžeme udělat i bez smetany.

Dobrou chuť!