UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Rassolnik – ruská polévka
Ruská

date 01.04.2013 user abraksa
Rassolnik – ruská polévka

servingsPočet porcí: 1

preparation timeDoba přípravy: 2 hod.

ingredientsIngredience:

Telecí maso – 625 g
Ledvinky – 2 ks
Kosti hovězí – 600 g
Cibule – 1 ks
Mrkev – 1ks
Petržel – 1 kořen
Mouka – 1 lžíce
Rajčatový protlak – 1 lžíce
Okurky kvašené – 3-4 ks
Brambory – 3-4 ks
Bobkový list – 8 ks
Pepř vcelku – 10 ks
Smetana kysaná – 1 sklenice
Sůl – dle chuti

contentPostup přípravy:

Očištěné a dobře proprané ledvinky vaříme ve vodě 30 minut, potom nakrájíme na nudličky. Z masa a kostí uvaříme světlý bujón.

V hrnci na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibulku dozlatova. Pak přidáme nakrájené na měsíčky mrkev a petržel a  smažíme do změknutí. Poté přidáme mouku, protlak a dobře promícháme, přilijeme bujón. Až se začne vařit přidáme okurky, nakrájené na nudličky, ledvinky, kousky masa, nakrájené brambory, bobkový list, pepř, dle chuti lak z okurek a smetanu. Vaříme do změknutí brambor. Při podávání přidáme čerstvou