UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Pomerančové řezy
Dorty a řezy

date 31.03.2013 user abraksa
Pomerančové řezy

servingsPočet porcí: 90

preparation timeDoba přípravy: 1,5 hod.

ingredientsIngredience:

Mouka polohrubá  - 400 g
Prášek do pečiva – 2 lžičky
Máslo změklé – 200 g
Vejce – 1 ks
Sůl – špetka
Smetana kysaná – 2 lžíce
Cukr hnědý – 125 g
Vanilkový cukr – 1 sáček
Strouhané mandle – 150 g
Pískový cukr – 150 g
Pomeranč – 1-2 ks
Moučkový cukr – 80 g

contentPostup přípravy:

Mouku promícháme s práškem do pečiva, kousky másla rozložíme po okraji. Vejce, sůl, smetanu, cukr a vanilkový cukr dáme doprostřed. Rozsekáme na drobty, vypracujeme hladké těsto a dáme do chladu.

Mandle smícháme s cukrem a přidáme tolik pomerančové šťávy, aby se náplň dobře roztírala. Polevu utřeme z moučkového cukru a 2 lžic šťávy.

Na moukou poprášeném válu vyválíme z těsta 2 placky větší než 24 x 30 cm, jednu přeneseme na plech. Potřeme pomerančovou náplní, přikryjeme druhou plackou. Okraje navlhčíme a přitiskneme. Pečeme při 180°C.

Horní placku několikrát propíchneme, ještě teplou potřeme polevou, prochladlé nakrájíme na 2 cm široké a 4 cm dlouhé kusy.

tipNáš tip:

Placku z těsta naviňte na váleček a rozviňte nad náplní.