UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Pestrá zelenina s fazolemi
Zeleninové pokrmy

date 31.03.2013 user abraksa
Pestrá zelenina s fazolemi

servingsPočet porcí: 4

preparation timeDoba přípravy: 35 min.

ingredientsIngredience:

Cibule – 100 g    
Rajčata – 500 g         
Olivový olej – 2 lžíce    
Česnek – 2 stroužky    
Fazole – 600 g    
Sůl, pepř – podle chuti

Příloha:

Brambory: 800 g
Máslo – 40 g     
Mléko – 1/8 l
Nízkotučný tvaroh – 125 g
Smetana – 1/8 l
Strouhaný ementál – 200 g
Sůl, pepř – podle chuti

contentPostup přípravy:

Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké plátky.

Olej zahřejeme, cibuli podusíme do sklovitá, česnek oloupeme, odstraníme zelenou část, posypeme solí, rozmačkáme a přidáme k cibuli. Vložíme fazole a vaříme asi se 4 lžícemi vody.

Vmícháme rajčata a jen několik málo minut zahříváme. Zeleninu připravíme k podávání.

Brambory nakrájíme na plátky a  dáme syrové do vymaštěné formy. Ostatní přísady zamícháme, ochutíme, nalijeme na brambory. Nákyp pečeme při 200°C v předehřáté troubě 40 minut do zlata.

tipNáš tip:

Jako přílohu můžete použit  i rýži  nebo karbanátky s bramborovou kaší.