UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Pesto se sýrem Ricotta a houbami
Omáčky

date 01.04.2013 user abraksa
Pesto se sýrem Ricotta a houbami

servingsPočet porcí: 1

preparation timeDoba přípravy: 25 min.

ingredientsIngredience:

Žampiony – 350 g
Vlašské ořechy – 40 g
Česnek – 2 stroužky
Sýr Ricotta – 50 g
Petržel – 5 g
Olej – 50 ml
Sůl, pepř – dle chuti

contentPostup přípravy:

Do rozehřáté pánve dáme 3 lžíce oleje a osmažíme na něm do měkka houby nakrájené na kostičky. Do mixeru vložíme usmažené houby, ořechy, česnek, nasekanou petržel, sýr, zbylý olej a vše rozmixujeme. Rozmixovanou směs osolíme a opepříme.

tipNáš tip:

Starým vlašským ořechům můžeme navrátit svěžest tak, že dáme je na 5-6 dní do mírně osolené vody.

Sušené houby osvěžíme jestli dáme je na několik hodin do mírně osoleného mléka.