UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Pečené makrely s avokádem
Ryby a mořské plody

date 31.03.2013 user abraksa
Pečené makrely s avokádem

servingsPočet porcí: 2

preparation timeDoba přípravy: 30 min.

ingredientsIngredience:

Makrela – 2 ks
Olivový olej – 2 lžíce
Avokádo – 1 ks
Rajče – 1 ks
Červená cibule – 1/2 ks
Salát – 1/2 hlávky
Šťáva z poloviny citronu
Čerstvě umleté černé koření
Sůl – podle chuti

contentPostup přípravy:

Makrely rozmrazíme, opláchneme, osušíme a uděláme na nich zářezy. Potřeme je polovinou citronové šťávy, posolíme, okořeníme, dobře pokapeme olivovým olejem a dáme péct do horké trouby.

Cibuli pokrájíme nadrobno, rajče posekáme na malé kousky a dáme do mísy. Přidáme pokrájený salát – pár listů odložíme na servírování, a nakonec očistíme a pokrájíme avokádo.

Hned ho pokapeme citronovou šťávou a přimícháme k salátové směsi. Ochutíme a podáváme s pečenými makrelami, i se šťávou z vypeku. Jako příloha je vhodný čerstvý chléb, který namáčíme do šťávy nebo brambory upravené na různé způsoby.