UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Pečená kachna
Drůbeží maso

date 31.03.2013 user abraksa
Pečená kachna

servingsPočet porcí: 4

preparation timeDoba přípravy: 2 hod.

ingredientsIngredience:

Kachna – 1,8 kg
Červení víno – 2 dl
Sušené višně – 100 g
Červený ocet – 1 lžička
Sůl – podle chuti
Cukr – 25 g
Černé mleté koření – podle chuti

contentPostup přípravy:

Sušené ovoce namočíme na noc do vína. Kachnu umyjeme, osušíme, posolíme, okořeníme a na mastnějších místech nařežeme, aby se tuk během pečení uvolnil.

Vložíme do pekáče a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 1 ½ hodiny, až je kachna upečená pěkně do zlatohnědé barvy a maso je měkké.

Neměli bychom ji však nechat vysušit. Během pečení několikrát odebereme vypečenu mast a kachnu trošku pokropíme horkou vodou.

Do kastrolu dáme sušené ovoce ve víně s cukrem a octem a pomalu necháme vřít, až se část tekutiny odpaří. Upečenou kachnu naporcujeme a polijeme šťávou z ovoce.

Jako příloha je vhodné dušené červené zelí, knedlíky nebo pečené brambory.