UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Parmský salát
Italská

date 31.03.2013 user abraksa
Parmský salát

servingsPočet porcí: 2

preparation timeDoba přípravy: 20 min.

ingredientsIngredience:

Mozzarella – 80 g
Parmská šunka – 50 g
Olivy černé – 50 g
Vejce – 1 ks
Rajče – 1 ks
Salát hlávkový – 1 ks
Salát polníček – 1 ks    
Čerstvá majoránka    

  Zálivka: 

Olivový olej – 1 lžíce
Ocet balsamico – 1 lžíce
Cukr – 1/2 lžičky
Čerstvá bazalka
Sůl – podle chuti
Pepř – podle chuti

contentPostup přípravy:

Saláty omyjeme, očistíme a rozdělíme na jednotlivé listy. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na čtvrtky. Nakrájíme olivy a rajče a vše promícháme se saláty. Směs rozložíme na talíř, přidáme na tenké plátky pokrájenou parmskou šunku, vejce a silnější plátky mozzarelly.

Příprava zálivky:

V misce rozetřeme několik listů bazalky se špetkou soli a z uvedených surovin připravíme balzamikovou zálivku. Salát jí zlehka pokapeme a ozdobíme lístky polničku a snítkami čerstvé majoránky.