UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Ostrá rajčatová omáčka
Omáčky

date 01.04.2013 user abraksa
Ostrá rajčatová omáčka

servingsPočet porcí: 1

preparation timeDoba přípravy: 30 min.

ingredientsIngredience:

Rajčatový protlak – 2 lžíce
Rajče – 1 ks
Vývar hovězí – 300 ml
Česnek – 5 stroužků
Petržel, kopr – dle chuti
Sůl, pepř – dle chuti
Olej na smažení

contentPostup přípravy:

Rajče spaříme vařící vodou, oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme do měkka.  Česnek oloupeme. Jeden stroužek dáme stranou a zbylé 4 stroužky prolisujeme. Na trošku oleje osmažíme česnek. Smažíme tak dlouho dokud nevyprchá vůně, ale neměl by zhnědnout. Přidáme rajčatový protlak, promícháme, krátce provaříme a vmícháme uvařené rajče. Směs dusíme 2-3 minuty. Poté sundáme z plotny, přilijeme vývar, osolíme, opepříme, přidáme třený česnek a vše dobře promícháme. Dle chutí přidáme petržel.