UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Omáčka Tkemali
Kavkazská

date 01.04.2013 user abraksa
Omáčka Tkemali

servingsPočet porcí: 1

preparation timeDoba přípravy: 45 min.

ingredientsIngredience:

Švestky kyselé – 3 kg
Voda – 2 sklenice
Kopr na zavařování – 250 g
Nať koriandru – 300 g
Máta čerstvá – 250 g
Čili paprička – 1-2 ks
Česnek – 4-5 stroužků
Cukr – 1-2 lžíce
Sůl – dle chuti

contentPostup přípravy:

V mixeru rozmixujeme kopr, nať koriandru, mátu a česnek.

Švestky omyjeme a uvaříme do měkka. Poté prolisujeme je přes síto, pecky vyhodíme. K prolisovaným švestkám přidáme svazek přezrálého kopru, čili papričky, sůl, cukr a vaříme vše na mírném ohni 30 minut. Pak vytáhneme a vyhodíme kopr. Ke švestkám přidáme rozmixovanou směs, promícháme a vaříme ještě 15 minut.

Horkou omáčkou naplníme menší předehřáté  sklenice, navrch kápneme trochu oleje a  uzavřeme.

Omáčku podáváme k masu.