UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Omáčka Roquefort
Omáčky

date 01.04.2013 user abraksa
Omáčka Roquefort

servingsPočet porcí: 1

preparation timeDoba přípravy: 15 min.

ingredientsIngredience:

Šalotka jemně nasekaná – 2 ks
Smetana – 1/2 šálku
Sýr Rokfór – 170 g
Máslo  - 4 lžíce
Pepř – 1/4 lžičky

contentPostup přípravy:

Šalotku vaříme v másle 7-8 minut. Cibule neměla by zhnědnout. Sýr rozmačkáme vidličkou, přimícháme k cibulce a rozmícháme do hladká. Poté přilijeme smetanu, přidáme pepř a za stálého míchání ohříváme těsně pod bod varu. Pak okamžitě omáčku odstavíme.

Omáčka Roquefort je ideální doplnění k steakům.
Pečené brambory s touto omáčkou je velmi uspokojující jídlo pro vegetariány.

tipNáš tip:

Místo sýru Rokfór můžete použit sýr Gorgonzola nebo jakýkoliv sýr s modrou plísni. Sýr měl by být měkký, drobivý a snadno rozpustný v ústech.