UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Omáčka Marinara
Italská

date 01.04.2013 user abraksa
Omáčka Marinara

servingsPočet porcí: 1

preparation timeDoba přípravy: 50 min.

ingredientsIngredience:

Olej olivový – 3 lžičky
Rajčata v konzervě nakrájená- 900 g
Česnek jemně nakrájený - 2 stroužky
Bazalka jemně nasekaná – 2 lžíce
Oregano sušený – 2 lžičky
Mrkev – 1 ks
Cibule – 1 ks
Bobkový list – 2-3 ks
Pepř bílý – dle chuti
Sůl – dle chuti

contentPostup přípravy:

Na oleje osmahneme cibuli, přidáme česnek, nastrouhanou mrkev a smažíme dal do změknutí. Vložíme bazalku, oregano, bobkové listy a rajčata spolu se šťávou. Vaříme na mírném ohni 30 minut. Poté vyndáme bobkové listy a vyhodíme je.

Omáčka Marinara je jednou ze základních omáček italské kuchyni. Používá se k těstovinám, rybám a jako základ pro pizzu.

notePoznámka:

Omáčku můžete přelit do předehřátých sklenic a uchovávat v ledničce.