UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Omáčka ke špízům
Omáčky

date 01.04.2013 user abraksa
Omáčka ke špízům

servingsPočet porcí: 1

preparation timeDoba přípravy: 30-35 min.

ingredientsIngredience:

Rajčata – 500 g
Sůl, cukr – dle chuti
Ocet jablečný – dle chuti
Česnek – 4 stroužky
Nať koriandru – 1/3 svazku
Kopr – 1/3 svazku
Petržel – 1/3 svazku
Bazalka – 1/3 svazku
Čili paprička – 1 ks
Olej na smažení
Koření – dle chuti

contentPostup přípravy:

Ocet rozředíme s vodou 1:1 a smícháme s jemně nasekanou cibulkou. Necháme stranou až na konec přípravy.

Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do rozehřátého oleje. Dusíme do změknutí. Pak rajčata prolisujeme (komu nevadí semínka může nechat i tak jak jsou).

Rajčatovou omáčku dle chuti osolíme, přidáme cukr, trochu octu (nezapomínáme že ocet ještě máme i s cibulkou). Vše krátce provaříme a sundáme s plotny.

Do omáčky vmícháme třený česnek, jemně nasekané bylinky, koření a cibulku s octem.

Podáváme jak ke špízům, tak i k grilovanému masu, šašlikům.

notePoznámka:

Rajčata můžete zaměnit protlakem zředěným vodou.