UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Omáčka ke karbanatkům
Omáčky

date 01.04.2013 user abraksa
Omáčka ke karbanatkům

servingsPočet porcí: 1

preparation timeDoba přípravy: 20 min.

ingredientsIngredience:

Voda – 600 ml
Rajčatový protlak – 2-3 lžíce
Česnek – 3 stroužky
Nať koriandru – 1 svazek
Koření chmeli-suneli – 1 lžička
Cibule – 1 ks
Česnek – 1 stroužek
Cukr – 1 lžička
Sůl – dle chuti

contentPostup přípravy:

Do pánve, ve které jsme smažili karbanátky, přidáme cibuli nakrájenou na půl měsíčky a osmažíme ji do zlatova. Protlak promícháme s vodou, přilijeme k cibuli a přivedeme k varu. Poté přidáme třený česnek, cukr, sůl, chmeli-suneli a nasekanou nať koriandru. Vše krátce provaříme.

Hotovou omáčku přelijeme do karbanátek a ještě jednou krátce provaříme.

notePoznámka:

Chmeli-suneli je gruzínská kořenicí směs.

Plné složení se skládá s jemně nasekaných bylinek: bazalky, pálivé papriky, petržele, celeru,kopru, koriandru, bobkového listu, saturejky, máty, majoránky, pískavici, yzopu a šafránu.

Ve zkrácené variantě jsou pouze: bazalka, pálivá paprika, fenykl, koriandr, oregano, šafrán.
Byliny jsou namíchané ve stejných dílech, s výjimkou papriky (1-2% z konečné směsi) a šafránu (do 0,1%).

Směs by měla mít nazelenalou barvu.