UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Omáčka Beurre Blanc
Omáčky

date 01.04.2013 user abraksa
Omáčka Beurre Blanc

servingsPočet porcí: 1

preparation timeDoba přípravy: 25 min.

ingredientsIngredience:

Šalotka jemně nasekaná – 2 ks
Creme Fraiche (krém freš) – 2 lžíce
Ocet bílý vinný – 2 lžíce
Víno bílé – 4 lžíce
Máslo  - 200 g
Sůl, pepř – dle chuti

contentPostup přípravy:

Šalotku, víno a ocet dáme vařit. Vaříme do té doby, až se tekutina zredukuje na cca. 2 lžíce. Pak vmícháme Creme Fraiche a vaříme na mírném ohni do té doby, až se tekutina opět zredukuje na cca. 2 lžíce.

Máslo nakrájíme na 20 kousků. Při stálém míchání přidáváme kousek po kousku. Čas od času sundáme pánev z plotny, aby se zabránilo přehřátí omáčky. Neměla by se vařit.

Omáčku osolíme a opepříme.

Omáčka Beurre Blanc je jedná z nejpopulárnějších omáček ve Francii. Podává se k jednoducho připraveným rybám a tím zvýrazňuje jejích chuť.