UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Omáčka Bešamel
Omáčky

date 01.04.2013 user abraksa
Omáčka Bešamel

servingsPočet porcí: 2

preparation timeDoba přípravy: 15 min.

ingredientsIngredience:

Muškátový oříšek – 2 špetky
Máslo – 4 lžíce
Mouka – 4 lžíce
Mléko – 2 šálky
Sůl, pepř – dle chuti

contentPostup přípravy:

Do rozehřátého másla přidáme mouku a stálé mícháme, dokud jíška nepřestane pěnit. Měla by zůstat světlá.

Pak do jíšky po částech přilijeme mléko a metlou rozšleháme dohladka, dáváme pozor na žmolky.

Omáčku vaříme asi 10 minut do zahuštění. Pak ji ochutíme solí a nastrouháme do ní muškátový oříšek.

Bešamelová omáčka je základem pro přípravu některých omáček. Hodí se ke spoustě pokrmů.

notePoznámka:

Máslo mícháme s moukou  dřevěnou vařečkou.