UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Omáčka Béarnaise
Omáčky

date 01.04.2013 user abraksa
Omáčka Béarnaise

servingsPočet porcí: 1

preparation timeDoba přípravy: 20 min.

ingredientsIngredience:

Šalotka jemně nasekaná – 1/4 šálku
Estragon – jemně nasekaný – 2 lžíce
Ocet bílý vinný – 1/4 šálku
Víno bílé – 1/4 šálku
Máslo přepuštěné - 200 g
Žloutek – 3 ks
Sůl, pepř – dle chuti

contentPostup přípravy:

Šalotku, estragon, víno a ocet dáme vařit. Vaříme do té doby, až se tekutina zredukuje na cca. 2 lžíce. Pak sundáme z ohně a necháme trochu vychladnout.

V nerezové misce vyšleháme žloutky s octovou tekutinou. Poté vezmeme tuto misku a dáme ji na hrnec s horkou vodou (voda se nesmí vařit, musí být jen u bodu varu, miska se nesmí vody dotykat). Neustálé šleháme dokud směs nezhoustne – cca. 5 minut.

Poté sundáme z plotýnky a za stálého šlehání přidáváme do vajec pravidelným pramínkem přepuštěné máslo. Omáčku osolíme a opepříme.

notePoznámka:

Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu. Přepuštěné máslo můžete připravit podle receptu “Přepuštěné máslo”