UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Kuřecí rizoto
Drůbeží maso

date 31.01.2013 user abraksa
Kuřecí rizoto

servingsPočet porcí: 4

preparation timeDoba přípravy: 1 hod.

ingredientsIngredience:

Rýže jasmínová a hnědá – 250 g     Mrkev velká - 2 ks            
Kuřecí stehna vrchní díl – 4 ks  Cibule – 2 ks
Sůl, pepř Mletá paprika - dle chuti                
Kari - 1-2 lžičky Petržel, olej

contentPostup přípravy:

Každý kousek stehna rozkrojíme na půl, takže jeden kousek bude s kosti, druhy bez. Maso orestujeme do hnědá na rozpáleném oleji ze všech stran. Až maso zhnědne přidáme cibuli nakrájenou na tenké plátky a restujeme dál 2 minuty. K masu dodáme mrkev nakrájenou na hranolky, krátce osmažíme, pak přidáme sůl, pepř, kari, papriku, vše důkladně promícháme a ještě jednou vše krátce osmažíme. 2 sklenice vody přidáme k masu a pod poklici dusíme 20-25 minut.

Rýži důkladně opláchneme ve studené vodě a rozložíme po povrchu masa, nemícháme. Přilijeme 2 sklenice vody nebo vývaru a vše dusíme na mírném ohni 25 minut, popřípadě do hotovostí rýže, pak všechno dobře promícháme a necháme 10 minut odpočinout. Rizoto rozložíme po talířích a ozdobíme petrželkou.