UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Kuře s rýží
Drůbeží maso

date 31.03.2013 user abraksa
Kuře s rýží

servingsPočet porcí: 4

preparation timeDoba přípravy: 40 min.

ingredientsIngredience:

Porcované kuře – 700 g
Cibule – 1 ks
Hrášek mražený – 300 g
Olej – 2 lžíce
Rýže dlouhozrnná – 150 g
Kuřecí vývar – 3/8 l
Bílé víno – 1/8 l
Vepřové file – 200 g
Máslo – 1 lžička
Krabí maso z konservy – 100 g
Kari – 1 lžička
Sůl, pepř – podle chuti

contentPostup přípravy:

Kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme na menší kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, hrášek částečně rozmrazíme.

V hrnci rozpálíme olej. Porce kuřete 10 minut opékáme  Cibuli osmahneme, přidáme rýži a zamíchejte. Osolíme 1/2 lžičkou soli, mírně opepříme, přilijeme vývar a víno, pokrm dusíme.

Vepřový filet nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpálíme máslo, maso 6 minut restujeme a obracejte, ochutíme. Přidáme hrášek, mírně osolíme a opepříme, za stálého míchání prohřejeme.

Vepřové maso a kraby promícháme s rýži s kuřetem. Podáváme posypané kari kořením.

Jako příloha je vhodný míchaný sezonní syrový salát.