UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Kuře na pomerančích
Drůbeží maso

date 31.03.2013 user abraksa
Kuře na pomerančích

servingsPočet porcí: 2

preparation timeDoba přípravy: 1 hod.

ingredientsIngredience:

Kuře – 800 g
Pomeranče – 2 ks
Sůl – 1 lžička
Pepř – 1/2 lžičky
Máslo – 2 lžíce
Mouka hladká – 2 lžíce
Vývar kuřecí – 1/4 l
Smetana – 1/8 l
Petržel sekaná – 1 lžíce

contentPostup přípravy:

Kuře rozpůlíme nožem a nůžkami na drůbež. Maso omyjeme, osušíme, vložíme na pekáč kůží nahoru.

Pomeranče velmi tence oloupeme. Žlutou prosvítající kůru položíme vedle kuřete. Šťávu z pomerančů osolíme a opepříme.

Kuřátko opékáme nebo grilujeme a často potíráme šťávou.

Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, na másle osmahneme do žluta. Vmícháme mouku, rozředíme kuřecím vývarem a smetanou. Uvaříme hustou omáčku, do které vmícháme pomerančový výpek.

Omáčku přecedíme, dochutíme a přidáme petrželku.

Jako příloha je vhodná rýže na másle, hlávkový salát s česnekovou marinádou.

tipNáš tip:

Zbylé kousky masa spotřebujte na toasty se sýrem.