UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Kuře na hrášku a víně
Drůbeží maso

date 31.03.2013 user abraksa
Kuře na hrášku a víně

servingsPočet porcí: 4

preparation timeDoba přípravy: 1 hod.

ingredientsIngredience:

Kuře středně velké – 1 ks
Máslo – 30 g
Víno bílé suché – 150 ml
Smetana ke šlehání – 1 kelímek
Hrášek – 150-200 g
Bylinky(petržel, oregano…) – 1 lžíce
Sůl – podle chuti
Černý pepř mletý – 1/2 lžičky

contentPostup přípravy:

Kuře rozdělíme na menší porce (mastné části vykrojíme, taktéž krk a záda a použijeme na polévku), posolíme a okořeníme.

V pánvi na másle opečeme z každé strany porce kuřete a uložíme do pekáče. Do výpeku v pánvi přilijeme víno, povaříme, přidáme hrášek, smetanu, přivedeme do varu. Odstavíme, vsypeme bylinky, ochutíme a zalijeme kuře v pekáči.

Přikryjeme fólií a pečeme 45 minut, až je kuře měkké.

Jako příloha je vhodná bramborová kaše nebo čerstvý zeleninový salát.