UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Karbanátky se sýrem
Mleté maso

date 31.03.2013 user abraksa
Karbanátky se sýrem

servingsPočet porcí: 8

preparation timeDoba přípravy: 30 min.

ingredientsIngredience:

Houska – 2 ks
Cibule – 2 ks
Stroužek česneku – 1 ks
Vyzrálejší gouda – 100 g
Mleté maso – 400 g
Vejce – 2 ks
Sůl – 1 lžička
Pepř - 1/4 lžičky
Majoránka - 1 lžička
Strouhanka - 3 lžíce
Olej - 3 lžíce
Bílé víno - 1/8 l
Šťáva z pečeně - 2 lžičky

contentPostup přípravy:

Housky namočíme do studené vody. Oloupanou cibuli, česnek a sýr nakrájíme na malé kostičky.

K mletému masu přidáme vymačkané housky, cibuli, česnek, sýr, vejce a koření. Vypracujeme pružnou hmotu, dochutíme.

Utvoříme 8 karbanátků, obalíme je ve strouhance. Obal lehce přimáčkneme. Zahřejeme olej a osmažíme na něm karbanátky.

Usmažené karbanátky odkládáme na předehřáty talíř. Z výpeku sebereme tuk a rozředíme jej trochou vody. Přidáme víno a omáčkový extrakt, krátce povaříme, dochutíme a přelijeme ke karbanátkům.

tipNáš tip:

Karbanátky můžete připravovat z libovolných druhů masa. Důležité je, aby ve směsi bylo nejméně 30 % tučnějšího masa, pokrm pak bude šťavnatý. Do směsi můžete přidat i další přísady, například sýr.