UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Játra po asijsku
Asijská

date 31.03.2013 user abraksa
Játra po asijsku

servingsPočet porcí: 3

preparation timeDoba přípravy: 30 min.

ingredientsIngredience:

Játra  - 500 g
Škrob – 1 lžíce
Sůl – 1 lžička
Paprika mletá – 1 lžička
Kari – 1/2 lžičky
Česnek – 2 stroužky
Cibule velká – 1 ks
Sojová omáčka – 3 lžíce
Rajský protlak – 1 lžíce
Med – 1 lžíce
Olej – 50-100 ml

contentPostup přípravy:

Játra nakrájíme na tenké plátky .

Do lžíce oleje přidáme škrob, sůl, kari, papriku  česnek a dobře promícháme. Do této směsi vložíme játra a necháme 10-15 minut v ledničce.

Připravíme omáčku: smícháme dohromady rajský protlak, sojovou omáčku, vodu a med. Pokud budete mít kečup nebo rajskou omáčku med můžete vynechat.

Do pánve s rozpáleným olejem vložíme játra a po obou stranách osmažíme, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme ještě pár minut.Pak přilijeme omáčku a dusíme 5-7 minut.

Játra podáváme s rýží nebo bramborovou kaši.

 
Dobrou chuť!