UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Jablíčka v pivním těstě
Rolády, šátečky, záviny

date 31.03.2013 user abraksa
Jablíčka v pivním těstě

servingsPočet porcí: 4

preparation timeDoba přípravy: 50 min.

ingredientsIngredience:

Mouka polohrubá – 250 g
Olej – 3 lžíce
Světlé pivo – 1/4 l
Jablka – 500 g
Pomerančová šťáva – 4 lžíce
Vejce – 2 ks
Máslo na pečení – 4 lžičky
Cukr pískový – 100 g
Skořice – 1 lžička

contentPostup přípravy:

Mouku, olej a sůl dáme do mísy, přilijeme postupně pivo, umícháme hladké těstíčko, necháme odpočinout.

Jablka oloupeme, vypíchneme jádřinec. Jablka nakrájíme na plátky o šíři 1/2 cm, přelijeme pomerančovou šťávou a necháme působit.

Žloutky vmícháme do těstíčka, bílky se špetkou soli ušleháme v pevný sníh a lehce přimícháme.

Na pánvi rozpálíme vždy trochu másla. Kroužky jablek napíchneme na vidličku, omočíme v těstíčku, necháme krátce okapat, položíme na tuk a usmažíme z obou stran do zlata.

Jablíčka necháme okapat na krepovém ubrousku, obalíme ve skořicovém cukru a poskládáme na podnos vedle sebe.

tipNáš tip:

Nemáte-li loupáček na jablka umožňující vypichování jádřinců, nakrájejte ovoce nejdříve na plátky, potom je položte na prkénko a střed vyřízněte špičatým nožem.