UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Hovězí sekaný biftek
Hovězí maso

date 31.03.2013 user abraksa
Hovězí sekaný biftek

servingsPočet porcí: 4

preparation timeDoba přípravy: 40 min.

ingredientsIngredience:

Hovězí maso mleté – 500 g
Houska – 1 ks
Cibule – 200 g
Máslo – 1 lžíce
Vejce – 1 ks
Sůl – 1 lžička
Pepř – 1/2 lžičky
Olej – 4 lžíce

contentPostup přípravy:

Housky namočíme ve vodě, vymačkáme a dáme do mísy. Cibule oloupeme, jednu z nich rozsekáme a podusíme na másle do sklovita. Přidáme k housce, smícháme s mletým masem, vejcem, solí a pepřem, zformujeme bifteky.

Zbylou cibuli nakrájíme na tenké kroužky. Na pánvi zahřejeme trochu oleje na vysokou teplotu. Cibuli za stálého obracení necháme zezlátnout, vyjmeme a udržujeme teplotu.

Zbývající olej dáme do pánvičky a zahřejeme. Položíme do něj sekané bifteky a opékáme každou stranu 4 až 5 minut. Posledních 5 minut teplotu snížíme.

Jako příloha jsou vhodné brambory maštěné máslem s petrželkou, míchaný salát.

tipNáš tip:

Zapečenou šťávu uvolněte trochou vody nebo vína, krátce povařte a nalijte na připravené bifteky.