UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Houbová polévka
Teplé polévky

date 31.03.2013 user abraksa
Houbová polévka

servingsPočet porcí: 6

preparation timeDoba přípravy: 40 min.

ingredientsIngredience:

Žampiony – 300 g
Brambory – 200 g
Cibule velká – 1 ks
Olej – 50 ml
Sůl – podle chuti
Kysaná smetana – 2 lžíce
Jíška – 2 lžíce
Zeleninový bujón – 1 kostka
Houbové koření – 2 špetka
Petržel, kopr – hrstka

contentPostup přípravy:

Do hrnce dáme 1,5 l vody, uvedeme do varu a vložíme oloupené a nakrájené brambory, přidáme kostku bujónu a neplnou lžičku soli. Když se brambory začnou vařit, vložíme nakrájené na plátky žampiony a vše vaříme 15-20 minut. Cibuli nakrájíme na kostky a osmažíme na oleje do zlata a přidáme k polévce spolu s kysanou smetanou a krátce provaříme. Potom dodáme jíšku a necháme vařit 5 minut. Před ukončením, do polévky přidáme nadrobno nakrájenou petržel, kopr a pepř.

Kdo nemá rád kopr, může ho vynechat.

Dobrou chuť!