UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Holandská omáčka
Holandská

date 01.04.2013 user abraksa
Holandská omáčka

servingsPočet porcí: 1

preparation timeDoba přípravy: 30 min.

ingredientsIngredience:

Žloutek – 3 ks
Máslo – 250 g
Pepř – dle chuti
Sůl -špetka
Citronová šťáva – 1 lžíce

contentPostup přípravy:

V nerezové misce (nebo z varného skla) vyšleháme žloutky s citronovou šťávou tak, aby se hmota zdvojnásobila. Poté vezmeme tuto misku a dáme ji na hrnec s horkou vodou (voda se nesmí vařit, musí být jen u bodu varu, miska se nesmí vody dotykat).

Za stálého šlehání přidáváme do vajec pravidelným pramínkem rozpuštěné máslo. Pokračujeme ve šlehání dokud hmota nezhoustne a nezdvojnásobí se její množství.

Omáčku dle chuti osolíme a opepříme. Pokud omáčka je příliš hustá, zašleháme do ní pár kapek horké vody.