UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Hnědá omáčka
Omáčky

date 01.04.2013 user abraksa
Hnědá omáčka

servingsPočet porcí: 1

preparation timeDoba přípravy: 15 min.

ingredientsIngredience:

Hovězí vývar nebo voda – 1 hrnek
Máslo – 2 lžíce
Mouka – 2 lžíce
Mléko – 2 šálky
Sůl, pepř – dle chuti

contentPostup přípravy:

Do rozehřátého másla přidáme mouku a stálé mícháme dokud jíška nezhnědne. Dáváme pozor aby nebyla tmavě hnědá, omáčka pak bude mít nahořklou chuť.

Poté do jíšky po částech přilijeme vývar a metlou rozšleháme dohladka, dáváme pozor na žmolky.

Omáčku vaříme asi 10 minut do zahuštění. Pak ji ochutíme solí a pepřem.

Podává se k hovězímu nebo vepřovému masu.

tipNáš tip:

Pokud nemáte hovězí vývar můžete rozpustit v horké vodě kostku hovězího bujónu.

notePoznámka:

Máslo mícháme s moukou  dřevěnou vařečkou.