UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Filé s česnekem a zeleninou
Ryby a mořské plody

date 31.03.2013 user abraksa
Filé s česnekem a zeleninou

servingsPočet porcí: 4

preparation timeDoba přípravy: 25 min.

ingredientsIngredience:

Rybí file – 4 plátky
Petrželová nať – 1 kytičku
Česnek – 4 stroužky
Sůl – podle chuti
Cibule červená – 1 ks
Brokolice – 300 g
Paprika červená masitá – 2 ks
Sójová omáčka – 1 lžička
Šťáva z 1 citrónu
Koření na ryby – podle chuti
Olej na opékání

contentPostup přípravy:

Porce rybího filé posolíme, okořeníme a uložíme na pekáč vystlaný fólií.  Do takhle připraveného filé uděláme malé zářezy, dáme do nich posekaný česnek, lístečky petrželové natě, pokapeme olejem (nejlíp olivovým) a pečeme ve vyhřáté troubě 15 až 20 minut.

Na 2 lžičkách oleje mezitím opražíme cibuli nakrájenou na plátky, přidáme růžičky brokolice a papriku pokrájenou na nudle.

Smažíme asi 5 minut, pak přidáme citronovou šťávu, sojovou omáčku a promícháme.

Porce ryby rozdělíme na talíře, polijeme šťávou a obložíme opraženou zeleninou.

Jako příloha je vhodná bramborová kaše nebo uvařené brambory.

Dobrou chuť!