UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Fazolové lusky s mrkví
Luštěniny

date 31.03.2013 user abraksa
Fazolové lusky s mrkví

servingsPočet porcí: 4

preparation timeDoba přípravy: 1 hod.

ingredientsIngredience:

Fazolové lusky – 500 g
Mladá mrkev – 300 g
Saturejka – 1 svazek
Bylinková sůl – 1 lžička
Mléko – 1/8 l
Škrob – 1 lžička
Smetana – 1/4 l
Celerová sůl – 1/4
Pepř, muškát – špetka
Slanina anglická nakrájená – 80 g

contentPostup přípravy:

Fazolky zbavíme konečků, je-li třeba odstraníme tuhá vlákna a nakrájíme. Mrkev oškrábeme a ozdobným nožem nakrájíme na tenké plátky.

1/2 l vody dáme vařit se saturejkou a bylinkovou solí. Vložíme zeleninu a vaříme, necháme v sítu okapat, vývar zachytíme.

Z mléka, škrobu a smetany uvaříme mírně zahuštěnou omáčku, ochutíme celerovou solí, pepřem a muškátem.

Zeleninu vložíme do omáčky, saturejku vyjmeme, krátce povaříme. Slaninu opečeme do křupava a před podáváním přidáme do pokrmu.

Jako příloha jsou vhodné placičky z mletého masa nebo vařené brambory.

tipNáš tip:

Místo saturejky vařte lusky s trochou tymiánu. Několik čerstvých listů bylinky jemně rozsekejte a jídlo posypejte.