UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Domácí majonéza II
Omáčky

date 01.04.2013 user abraksa
Domácí majonéza II

servingsPočet porcí: 1

preparation timeDoba přípravy: 15 min.

ingredientsIngredience:

Žloutky – 4 ks
Olej slunečnicový – 500 ml
Cukr – 2 lžičky
Ocet jablečný – 2 lžíce
Sůl – 1/2 lžičky
Hořčice dijonská – 1 lžíce

contentPostup přípravy:

Všechny suroviny kromě oleje vložíme do mixeru a  rozmixujeme. Při malých otáčkách mixujeme a pravidelným pramínkem přiléváme olej. Mixujeme tak dlouho, aby vznikla hladká majonéza.

notePoznámka:

Majonézu můžete vyšlehat i ručně metličkou. Rozdíl jenom v tom, že ze začátku přidáte jen 1 lžíci octu. Až když  budete v půlce přidávání oleje, vmícháte druhou lžíci octu a pak zbylý olej.

Olej  přilívejte po kapkách.