UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Domácí majonéza
Omáčky

date 31.03.2013 user abraksa
Domácí majonéza

servingsPočet porcí: 1

preparation timeDoba přípravy: 20 min.

ingredientsIngredience:

Citronová šťáva z citronu – 2 lžíce
Žloutek vařený – 2 ks
Žloutek syrový – 2 ks
Hořčice – 1 lžička
Cukr – 1 lžička
Sůl – 1 lžička
Olej – 400 ml
Voda – 50 ml

contentPostup přípravy:

Všechny suroviny kromě oleje, vody a citronové šťávy vložíme do mixeru a  rozmixujeme. Při malých otáčkách mixujeme a pravidelným pramínkem přiléváme olej. Mixujeme tak dlouho, aby vznikla hladká majonéza, ta bude hustá. Pokud se vám libí řidší, tak vmícháme stejně jako olej pravidelným pramínkem vodu.  Nakonec přidáme citronovou šťávu.

tipNáš tip:

Majonézu můžete vyšlehat i tyčovým mixerem.