Česnekový dip
Dipy



Počet porcí: 1
Doba přípravy: 40 min.
Ingredience:
Česnek – 1 palička
Majonéza – 250 g
Smetana kysaná – 280 g
Šťáva z 1 citronu
Petržel jemně nasekaná – 10 g
Pažitka jemně nasekaná – 30 g
Cibule jemně nasekaná – 1 lžíce
Sůl, pepř – dle chuti
Postup přípravy:
Vezmeme celou neloupanou paličku česneku, seřízneme jí vršek a omotáme alobalem. Dáme do horké trouby a pečeme 20-30 minut do změknutí. Poté oloupáme a rozetřeme dřevěnou vařečkou. Majonézu smícháme s česnekem, smetanou, pažitkou, cibulkou a petrželkou. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
Podáváme k zapečeným bramborám nebo k čerstvé zelenině.
Komentáře