UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Čajový punč s červeným vínem
Teplé

date 31.03.2013 user abraksa
Čajový punč s červeným vínem

servingsPočet porcí: 12

preparation timeDoba přípravy: 15 min.

ingredientsIngredience:

Čaj černý – 3 lžíce
Červené víno – 3/4 l
Citronová kůra – 1 ks
Citronová šťáva – 5 lžic
Skořice – 1 tyčinka
Malá cukrová homole -250 g
Koňak – 1/4 l

contentPostup přípravy:

Vodu (1/2 l) necháme krátce přejít varem, přelijeme čajové lístky, necháme 3 minuty vyluhovat, přes jemné sítko nalijeme do punčové nádoby.

Červené víno zahřejme s citronovou kůrou, citronovou šťávou a skořicí, ale nevaříme. Necháme 5 minut vyluhovat, přelijeme přes síto k čaji.

Cukrovou homoli s cukrovými kleštěmi položíme na punč. Polijeme ji trochou koňaku a zapálíme  Zbývající koňak necháme postupně vsakovat do cukru a spálit.

Punč ochutíme a podáváme v ohnivzdorných sklenicích.