UvařJídlo - Online kuchařka z dostupných surovin.

Bramborový guláš
Uzenina

date 31.03.2013 user abraksa
Bramborový guláš

servingsPočet porcí: 4

preparation timeDoba přípravy: 45 min.

ingredientsIngredience:

Brambory – 800 g
Slanina prorostlá – 70 g
Sádlo – 2 lžíce
Cibule – 200 g
Rajský protlak – 1 lžíce
Paprika sladká mletá – 2 lžíce
Česnek – 1 stroužek
Sůl – 1 lžička
Kmín, majoránka – špetka
Salám – 300 g

contentPostup přípravy:

Slaninu a cibuli nakrájíme na malé kostičky, brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky 1 cm velké.

Sádlo rozpustíme při střední teplotě. Slaninu a cibuli osmahneme, smícháme s rajským protlakem, paprikou a rozetřeným česnekem.

Vmícháme brambory, přilijeme horkou vodu, aby brambory těsně pokrývala, okořeníme a přikryté necháme vařit při nízké teplotě 15 minut.

Salám nakrájíme na kolečka a dáme do guláše. Necháme 5 minut prohřát. Dochutíme octem a špetkou cukru.

Jako příloha jsou vhodné fazolové lusky dušené na másle, hlávkový salát s čerstvými okurkami nebo syrové papriky.